Регулярне вживання хліба із цільного зерна, коричневого рису й вівсянки - ідеальна профілактика інсульту.
До такого висновку прийшли вчені з Абердинського Університету.
На їхню думку, фармацевтичні препарати від гіпертонії порівнянні по ефективності із цільнозерновими продуктами, однак мають масу побічних ефектів і можуть негативно позначитися на функціонуванні деяких органів і систем.
А от розумно складений раціон здатний принести організму величезну користь.
Багаті клітковиною цільнозернові продукти не тільки знижують рівень холестерину в крові й поліпшують здоров'я шлунково-кишкового тракту, але й нормалізують артеріальний тиск.
Це дуже важливо для тих, хто піклується про своє серце, оскільки підвищений рівень кров'яного тиску підсилює ризик розвитку інсульту.
`Ми помітили значне зниження систолічного кров'яного тиску у волонтерів, які їли їжу із цільного зерна.
Подібним впливом володіють ліки від гіпертонії', - затверджують автори дослідження.
За матеріалами (www.edu.rin.ru)
Немає коментарів:
Дописати коментар